У Чорнобаївці більше півсотні пошкоджених будинків внаслідок нічних обстрілів

28 Квітня 2022, 18:30

У селі Чорнобаївка, що під Херсоном, внаслідок нічних бойових дій пошкоджено близько 60 житлових будинків.

Про це повідомили на сторінці Чорнобаївської сільської ради.

У відомстві уточнили, що 10 домогосподарств постраждали від уражень снарядами, з них 8 спрацьованих і дві не спрацювали. Дрібними уламками від снарядів посічено дахи, вікна, двері, стіни, огорожі, майно, автотранспорт. Є пошкодження газових труб та електромереж. Електропостачання у селі відновлено.

Одна жінка отримала вночі поранення від осколків снарядів, втратила багато крові. Госпіталізована до лікарні міста Херсона, перебуває у тяжкому стані.

“На території села є залишки снарядів. Будьте обережні! Ні в якому разі не чіпайте! Не намагайтеся самостійно знешкодити! В разі виявлення снаряда, огородіть місце у радіусі 20 м, не підходьте та не допускайте нікого, повідомте сільську раду. Нагадуємо, всім, хто постраждав, необхідно звернутися до сільської ради для надання інформації щодо пошкоджень та вжиття необхідних заходів”, – зазначили в сільраді.

Напередодні стало відомо, що на території громади продовжуються бойові дії. Особливо сильно обстрілюється Киселівка.

Як повідомлялось, майже вся Херсонська область була окупована російськими віськами на початку повномасштабної війни Росії проти України. наразі в деяких районах точаться бої, і більшість населених пунктів перебувають на межі гуманітарної катастрофи.