Тримали у полоні дві доби: військові рф відпустили багатодітну матір з Новоолексіївки

08 Квітня 2022, 15:04

Російські військові відпустили з полону кримську татарку з селища Новоолексіївка Генічеського району Херсонщини. 

Про це повідомляє Кримськотатарський Ресурсний Центр.

Багатодітну матір Венеру Куртбедінову викрали та незаконно утримували протягом двох діб. Про стан жінки наразі нічого невідомо.

У свою чергу, в обласній прокуратурі проінформували, що відкрили провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, 6 квітня 2022 року військовослужбовці збройних сил Російської Федерації незаконно проводили обшуки на подвір’ях та у квартирах мешканців смт Новоолексіївка Генічеського району. В одному із помешкань через спротив господарів квартири окупанти застрелили чоловіка, і ще трьох людей затримали.

Як повідомлялось, 6 квітня російські окупанти оточили смт. Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області.

Російські загарбники проводять подворовий обхід, почали обстрілювати двоповерховий житловий будинок (Черьомушки) у центрі селища з автоматів та гранатометів, підвезли важку військову техніку.

У селищі Новоолексіївка Херсонщини компактно і масово проживають представники кримськотатарського народу. Генічеський район був окупований військами рф у перший день війни. Однак після того тут проходили патріотичні мирні мітинги: люди виходили із державними прапорами та виступали проти російської окупації.

(читати новину російською)