Російські військові продовжують переслідувати кримських татар на окупованих територіях

21 Квітня 2022, 18:41

ілюстраційна світлина, акція "Два прапора-одна країна" в Новоолексіївці, 2019 рік

В окупованій російськими військовими Генічеському районі тривають переслідування представників кримськотатарського народу.
Так, на блок-пості в Новоолексіївці затримали представника корінного народу Сервера Байрамова.
Про це інформує Кримськотатарський Ресурсний Центр.

“Місце знаходження Сервера невідомо, але ймовірно його відвезли у 17 училище. Там окупанти проводять «допити»”, – розповідають в КРЦ.
Раніше Кримськотатарський Ресурсний Центр розповідав про повторне затримання в Новоолексіївці багатодітної матері Венери Куртбедінової.
“Окупанти продовжують переслідувати представників корінного кримськотатарського народу у Запорізькій та Херсонській областях”, – зазначили в КРЦ.
За даними організації, 15 квітня в окупованому смт. Новоолексіївка Генічеського району на пості зупинили автомобіль, у якому перебувала родина: подружжя Ескендер та Фатіма Фука та їхній син Решат Фука. Після огляду документів батька та сина затримали та відвезли у невідомому напрямку (імовірно у 17 училищі м. Генічеськ, в якому окупанти проводять допити та тортури), а з Фатімою Фука попрямували до них до будинку, де здійснили незаконне проникнення у житло (обшук).
14 квітня у смт. Каланчак Херсонської області здійснили незаконне проникнення у житло (обшук) Османова Рустема, після якого чоловіка затримали та відвезли до Сімферополя. За попередньою інформацією, кримського татарина звинувачують у причетності до батальйону імені Номана Челебіджихана.
Як повідомлялось, 14 квітня російські окупанти провели обшук у Новоолексіївці у будинку заступника голови Генічеської районної державної адміністрації, члена Меджлісу кримськотатарського народу Гульнари Бекірової та колишнього політв’язня Едема Бекірова. На той момент у приміщенні знаходилися 80-тирічні батьки жінки.
Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова наголошувала, що країна-окупант продовжує вдаватися до переслідування та залякування кримських татар.

6 квітня російські окупанти оточили смт. Новоолексіївка Генічеського району Херсонської області.

Російські загарбники проводили подворовий обхід, обстріляли двоповерховий житловий будинок (Черьомушки) у центрі селища з автоматів та гранатометів.

У селищі Новоолексіївка Херсонщини компактно і масово проживають представники кримськотатарського народу. Генічеський район був окупований військами рф у перший день війни. Однак після того тут проходили патріотичні мирні мітинги: люди виходили із державними прапорами та виступали проти російської окупації.