Російські військові не залишають намірів захопити всю Херсонську область

30 Квітня 2022, 12:33

Російські війська готуються вийти на адміністративні кордони Херсонської області, а також продовжують примусове вивезення населення з окупованих територій Харківщини.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних Сил України.

Так, на Запорізькому, Південнобузькому і Таврійському напрямках РФ перегруповує свої війська або поповнює запаси. Тривають підготовчі заходи противника до здійснення наступу та виходу на адміністративний кордон Херсонської області. На Миколаївському напрямку росіяни намагаються і далі обстрілювати українські позиції.

 

Тим часом у результаті наступу підрозділів Сил оборони України на Харківщині було відновлено контроль над населеними пунктами Верхня Роганка, Руська Лозова, Слобідське та Прилесне.

Як повідомлялось, майже вся Херсонська область була окупована російськими віськами на початку повномасштабної війни Росії проти України. У різних районах точаться бої, ЗСУ визволили більше десятка населених пунктів області.

Більшість населених пунктів Херсонщини перебуває на межі гуманітарної катастрофи. Офіційних зелених коридорів для завезення гуманітарної допомоги та евакуації людей досі немає.