Окупанти зломали запорізький сайт та розмістили свою інформацію

25 Квітня 2022, 18:09

Ілюстративне фото: відкрите джерело з Мережі.

У Запоріжжі зламали молодіжний студентський сайт “Пороги” і вивісили там російську пропаганду.

Про це представниці повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на співробітникі сайту в Запорізькій області.

У разі спроби зайти на сайт на головному екрані з’являвся текст російською “Інформація про спецоперацію вс рф, що проводиться” на тлі двох прапорів – українського і російського.

У тексті, зокрема, йшлося про те, що росіяни й українці “один народ, який роз’єднав західний світ” і “поставив біля влади маріонеток, смішних “правителів” і наркоманів”. Також у повідомленні наголошувалося на тому, що “росія бореться не проти вас, а за вас”. Автори зверталися до Збройних Сил України із закликом скласти зброю та закликали мирне населення не брати до рук зброю, щоб “не жертвувати собою за закликом людей без честі й совісті”. Крім цього, у зверненні наголошувалося на тому, що Україна для росії – “невід’ємна частина нашої власної історії, культури, духовного простору”, згадуючи про те, що це “родичі, пов’язані з нами кровними, сімейними зв’язками”.

Як повідомлялось, журналіста херсонської газети «Новий день» і автора розслідувань ІА Центр журналістських розслідувань Олега Батуріна, якого росіяни утримували в полоні протягом восьми днів, 20 березня відпустили.

Нагадаємо, бої за Запоріжжя розпочалися після повномасштабного вторгнення росії до України 26 лютого 2022 року, російські військові просунулися на північ з Криму і почала підходити до Запорізької атомної електростанції.