На Херсонщині відбувся обмін військовополоненими

15 Квітня 2022, 12:19

У Херсонській області п’ять українських військових обміняли на чотирьох полонених російських військових.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

“Після напружених перемовин, вдалось досягнути домовленостей з обміну полоненими в районі селища Посад-Покровське, де чотири полонених російських військових було обміняно на п’ять наших”, – зазначає полковник Оперативного командування «Південь» ЗСУ Владислав Назаров.

За поточну добу на південних рубежах нашої оборони ворожі втрати склали 39 окупантів та 4 одиниці техніки, серед яких бойові броньовані машини та БПЛА.

Разом з тим речник Генерального Штабу Збройних Сил України Олександр Штупун інформує, що на Південнобузькому напрямку противник намагається провести фортифікаційне обладнання позицій, поповнює запаси озброєння та військової техніки, боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів. Веде розвідку із залученням безпілотних літальних апаратів.

Як повідомлялось, на Херсонщині російські окупанти відпустили викраденого 16 березня міського голову Скадовська Олександра Яковлєва. Невдовзі обіцяють відпустити і секретаря міськради Юрія Палюха та інших затриманих.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.