На Херсонщині точаться бої в районі Олександрівки

20 Квітня 2022, 12:45

Станом на 20 квітня на Херсонщині активні бойові дії продовжуються в районі Олександрівки, російські військові намагаються вийти на адмінкордони області.

Про це йдеться у черговому зведенні оперативного командування “Південь”.

“На Південнобузькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на утриманні займаних рубежів, здійснює обстріли позицій наших військ. Веде бойові дії в районі населеного пункту Олександрівка. У подальшому російські окупанти продовжать здійснювати вогневий вплив на позиції наших військ та ведення бойових дій з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області”, – зазначають у командуванні.
Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу уразили дев’ять повітряних цілей: один літак, один вертоліт, шість БПЛА різних типів та крилату ракету.
Напередодні полковник Оперативного командування «Південь» ЗСУ Владислав Назаров повідомляв, що на півночі Херсонщини ворог під прикриттям артилерійського та танкового вогню на двох БТРах проводив розвідку боєм в бік Дніпропетровщини. Однак був зупинений вогневим ураженням наших підрозділів, поніс втрати і відступив на попередній рубіж.
При спробі гелікоптера Ка-52 здійснити пуски на ураження, нашими підрозділами ППО був відкритий вогонь, що змусило ворога відстрілятися неприцільно і втекти.
О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.