На Херсонщині 40 тисяч людей потерпають без електрики та води

19 Квітня 2022, 20:07

У більшості територіальних громад Херсонської області ситуація дуже напружена: без електро – та водопостачання залишаються 67 населених пунктів області ( та два частково), де проживають 40870 людей. У деякі територіальні громади немає можливості доставити ліки та продукти. 

Про це повідомили в обласній адміністрації.

Зокрема, критична ситуація у селах Східне та Загорянівка Музиківської сільської громади. Жителі без світла і води майже два місяця. З відсутністю електроенергії не працюють водяні насоси. Криниць в селі немає, паливо для генераторів закінчилося. Потрібна термінова допомога.

В селі Олександрівка відсутнє електропостачання, водопостачання та газопостачання. Там йдуть активні бойові дії, є часткова руйнація 260 приватних будинків (вибиті шибки та пошкоджено шифер на дахах). Будівля школи дуже пошкоджена та вибиті шибки. В селі Широка Балка руйнація 20 приватних будинків. Терміново необхідна гуманітрана допомога.

У зв’язку з активними обстрілами на території Нововоронцовської громади ремонтні роботи по відновленню електромереж проводяться по можливості. Червоний Хрест і волонтери надаєють в селищі допомогу продуктовими наборами населенню (в першу чергу людям пенсійного віку). В с. Любимівка відсутнє газопостачання та є зруйновані будинки. Необхідні генератори 5кВт та паливо для добування питної води. В місцевій пекарні випікають хліб та доставляють його до населених пунктів громади по можливості. Потрібна допомога з медикаментами.
Детальніше за посиланням.
У свою чергу, депутат Нововоранцовської районної ради Дмитро Бурлай повідомив, що селище потерпає від обстрілів окупантів. Знову страждав мікрорайон “посьолок”. Після чергових обстрілів пошкоджених будинків стає дедалі більше. Є руйнація вікон, дахів, прибудинкових територій. В степових селах ситуація критична. Є проблеми з питною водою та харчами.
З початку повномасштабної війни Росії проти України майже вся Херсонська область опинилась в російській окупації. Тим часом російські війкові не припиняють спроб вийти на адмінкордони Херсонщини, ЗСУ пішли у контрнаступ та визволили більше десятка населених пунктів на півночі області.