На 93% деокупованих Україною територій розпочато роботу гуманітарних штабів – Зеленський

30 Квітня 2022, 12:31

Україна робить все, щоб повернути нормальне життя на деокуповану частину нашої України. Роботу гуманітарних штабів уже розпочато на території 93% деокупованих населених пунктів.

“Активно проводимо розмінування звільненої території. Щодоби кілька десятків населених пунктів додаються до списку тих, де розмінування завершилося. 69% деокупованих населених пунктів знову з повноцінним місцевим самоврядуванням. Відновлюємо постачання електрики, звʼязок, водопостачання, забезпечення газом. Робимо все, щоб повернути нормальну медицину, освітні послуги, доступ до фінансових установ. Відновлюємо дороги”, президент України Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення по результатам 66-го дня війни.

Україна буде вільною. Будуть звільнені і Херсон, і Нова Каховка, і Мелітополь, і Бердянськ, і Дніпрорудне і всі інші тимчасово окуповані міста й громади, у яких окупанти вдають із себе зараз нібито “господарів”.

“Український прапор повернеться всюди, де він має бути по праву. Повернеться разом із нормальним життям, яке Росія просто не здатна забезпечити навіть на своїй власній території”, сказав він

Президент зазначив, що першими, хто зустрів російських окупантів на українській землі були саме прикордонники, чий день сьогодні відмічається, хоча на святкування немає часу.

“З перших днів війни, і не тільки з 24 лютого, а з 2014 року прикордонники хоробро обороняють Україну, виконують бойові завдання, вони першими зустріли російських загарбників на державному кордоні”, – підкреслив Зеленський.