Мер Херсона відмовивя від співпраці з окупантами

27 Квітня 2022, 08:59

Херсонський міський голова Ігор Колихаєв відмовився від співпраці з незаконною владою. 

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Моїм заступникам та керівникам КП, департаментів, управлінь Херсонського виконавчого комітету, старостам округів, головам районних рад було представлено нового “голову адміністрації Херсона”. Було озвучено, що повноваження Херсонського міського голови делегуються, згідно з наказом обласного військового коменданта Росії, Кобець Олександру Юрійовичу, який у свою чергу підпорядковується новому голові Херсонської обласної адміністрації Сальдо Володимиру Васильовичу. Кобець озвучив, що від сьогодні саме він координуватиме процеси, що забезпечують життєдіяльність міста. Співробітникам міськвиконкому запропонували розглянути можливість подальшої співпраці. Далі вибір буде зроблено кожним самостійно”, – пише Колихаєв

Також міський голова звернувся до Офісу Президента з приводу незаконного призначення керівників-колаборантів і додав, що буде поки працювати.

Раніше в Херсоні російські військові захопили будівлю міської ради, а згодом представили свою владу.

Прокуратура Херсонської області відкрила кримінальне провадження за фактом захопленням російськими військовими будівлі міської ради.

Російські військові зайшли в обласний центр 1 березня, однак попри окупацію території місцева влада продовжувала виконувати свої обов’язки за українським законодавством.