Кримський соратник Медведчука додався до самозванців у захопленій мерії Генічеська

19 Квітня 2022, 23:55

Олег Слюсаренко, колишній депутат ВР Криму і член кримського відділення «Українського вибору» Віктора Медведчука дає інтерв’ю як представник «мерії Генічеська». Він уже є підозрюваним у провадженні про державну зраду, сприяння окупації Криму і організацію «референдуму» у 2014 році.

Інтерв’ю з Олегом Слюсаренком як з «представником мерії Генічеська» опублікували російські пропагандистські ресурси, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Яку саме «посаду» Слюсаренко отримав від окупаційного режиму і в чому полягають його повноваження, не уточнюється. Більшість цитованого інтерв’ю стосується «боротьби» із українською символікою — гербом тризубом та українськими прапорами, які все ще присутні на вулицях та в адмінприміщеннях населених пунктів Генічеської громади.

Колаборант скаржиться, що в комунальних службах працювати нікому — фахівці виїхали, тож доводиться «створювати все з самого початку».

Разом з тим, Олег Слюсаренко визнає, що російський рубль так і не увійшов в обіг у закладах торгівлі району, однак сподівається, що гривня скоро закінчиться.

«Рублі дозволені, але, в цілому, вся торгівля ведеться в гривнях — десь ще 95 % торгівлі. Але скоро гривні закінчаться, є лише одне джерело емісійне на тих територіях, які звільнені від київської хунти, — це рублі. Тому, у міру налагодження життя, посилюватиметься позиція рубля», — вважає представник мерії.

Про те, що що окуповані території півдня України «перейшли на розрахунки в рублях» ще 24 березня 2022 року повідомляв так званий «віце-прем’єр Криму» Геогрій Мурадов.

Олег Слюсаренко до 2014 року був одним із керівників відокремленого підрозділу громадського руху «Український вибір» Віктора Медведчука, брав участь у проведенні мітингів на підтримку окупації півострова рф та у проведення незаконного «референдуму». Прокуратура АР Крим повідомила Слюсаренку про підозру у державній зраді та посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України у березні 2021 року.

Слюсаренко Олег Олександрович, 11.06.1967 р.н., народився у м.Джанкой, АР Крим, зареєстрований у Сімферополі, вул. Жидкова, буд. 67. До окупації Криму був активним членом низки проросійських організацій, у 2006–2011 роках був депутатом ВР АРК від Партії регіонів. Після спроби незаконної анексії Криму Росією Слюсаренко не отримав ніякого кар’єрного просування. Згідно держреєстру рф, Олег Слюсаренко є засновником двох громадських організацій: «Молодіжний табір «Донузлав» та Громадсько-патріотичний проект «Наша велика перемога» (обидві були створенні до окупації Криму).

Центр журналістських розслідувань продовжує розповідати про прислужників російських окупантів, яких спецслужби рф призначили керувати захопленими територіями у Херсонській області: «Посіпаки окупантів. Філіпчук, Леонтьєв, Клочко, Сивак і генічеські старости».

Нагадаємо:

  • Служба безпеки України провела обшуки в офісах громадського руху “Український вибір – право народу”.  Слідчі СБУ обґрунтовано підозрюють представників громадської організації «Український вибір», яку пов’язують з кумом Володимира Путіна, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком, в у сприянні в організації в 2014 році на території АРК та Севастополя незаконного «референдуму», наслідком якого стала окупація півострова Росією.