Йшли пішки з дітьми: з Херсонської області евакуювались 600 людей

24 Квітня 2022, 13:21

Більше 600 людей з районів Високопілля та Давидова Брода Херсонської області евакуювались на підконтрольну українському уряду територію.

Про це повідомляють посадовці Дніпропетровщини.

“ЗСУ продовжують звільняти Херсонщину, гонять ворога подалі від наших кордонів. Більше 600 людей уже в безпеці. Дякуємо Криворізькій міській адміністрації, військовій районній адміністрації, поліції, національній гвардії. Дякуємо янголам-охоронцям нашим волонтерам, які в дощову погоду обігрівали, одягали та годували людей. Ви надзвичайні”, – розповів голова Зеленодольської громади Дмитро Невеселий.
У свою чергу начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул уточнив, що 23 квітня ворог почав випускати самоходом жителів окупованої частини Херсонської області з боку Високопілля та Давидова Брода. З боку Давидова Брода йде переважно транспорт. Тих людей, які йдуть пішки, везуть до Кривого Рогу та допомагають їм. Тих, хто йде з боку Високопілля, ми із Зеленодольська вивозять автомобілями «Швидкої допомоги» кому це необхідно і комунальними автобусами.
У Кривому Розі організували Центр роботи з біженцями, там видають людям продукти та засоби гігієни, є медпункт, кімната матері та дитини, кабінет психолога, також людям з Херсонщини допомагають з ночівлею та розселенням.

Як повідомлялось, нещодавно анонсований гуманітарний коридор з Херсонщини у Дніпропетровську область не спрацював. Однак 94 людям все ж таки власними силами вдалось вибратись.
Наразі майже вся територія Херсонської області перебуває під окупацією російських військових. Однак Збройні сили України продовжують контрнаступальні дії та вже визволили більше десятка населених пунктів. У декількох районах продовжуються бойові дії. З Херсонщини досі не існувало жодного “зеленого коридору”.