ІМІ: медіа масово закриваються на окупованих територіях

28 Квітня 2022, 16:57

На окупованих територіях місцеві медіа закриваються, аби не співпрацювати з росіянами та не поширювати російську пропаганду.

Про це повідомила виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк під час онлайн-дискусії «Свобода медіа під час агресії Росії проти України», пише «Детектор медіа».

За словами Романюк, про закриття оголосили понад 100 регіональних медіа, лише чотири погодились співпрацювати з окупантом. Решта вирішила закритись — звільнити всіх співробітників, перейти в соцмережі, аби тільки не давати свій бренд для трансляції російської пропаганди.

Романюк запропонувала порівняти цю ситуацію з російськими «ліберальними медіа», які не маючи таких викликів, бояться називати війну війною.

З моменту початку повномасштабної агресії Росії проти України зафіксовано 243 злочини російських військ проти журналістів. Зокрема, сім журналістів були вбиті при виконанні своїх професійних обов’язків, дев’ятеро були поранені, 15 журналістів зникли безвісти.

Як повідомлялось, журналіста херсонської газети «Новий день» і автора розслідувань ІА Центр журналістських розслідувань Олега Батуріна, якого росіяни утримували в полоні протягом восьми днів, 20 березня відпустили.