“У класичних традиціях Чорнобаївки”: ситуація на півдні України (відео)

14 Квітня 2022, 12:58

У ніч проти 14 квітня Збройні Сили України нанесли черговий удар по позиціям російських військ у Чорнобаївці під Херсоном.

Про це повідомив радник голови офісу президента України Олексій Арестович.

“Ви сміятиметеся, але…Чорнобаївка-15. Склади з боєприпасами 22-го армійського корпусу (Крим) знищені”, – розповів Арестович.

В Оперативному командуванні “Південь” уточнили, що удар був завданий у відповідь на системні обстріли.

“У відповідь на системні артилерійські обстріли ворога, протягом ночі нашими військами нанесено влучне ураження по зосередженню військової техніки та складу боєприпасів у класичних традиціях Чорнобаївки”, – зазначили в командуванні.

За минулу добу на Миколаївському та Херсонському напрямку втрати противника складають 54 рашисти та 8 одиниць техніки, серед яких дві самохідні артилерійські установки, реактивна система залпового вогню «Град» і танк Т-72.

“Ворог продовжує психологічний тиск на місцеве населення в Херсоні та області, агітуючи за створення квазі-республіки. Але ні зухвалі обстріли, ані викрадення, ані знущання рашистів над цивільним населенням не зламали дух Херсонщини. Люди продовжують відстоювати своє незалежне майбутнє у вільній Україні”, – наголосив полковник Оперативного командування «Південь» ЗСУ Владислав Назаров.

Як повідомлялось, зпочатку війни російські війська окупували майже всю територію Херсонської області. Однак ЗСУ перейшли у контрнаступ та відтісняють окупантів: вже звільнено 15 населених пунктів на півночі області.

Попереднього разу Збройні Сили України накрили російських окупантів у Чорнобаївці під Херсоном 1 квітня.

Вперше ЗСУ знищили техніку російської окупаційної армії у селі Чорнобаївка ще 7 березня. З того часу військові рф не залишали спроб все ж таки закріпитися на аеродромі, але щоразу зазнавали поразки. 

У київській пекарні новий рецепт хліба назвали на честь селища Чорнобаївка.