Киселівка залишається без світла і під постійними обстрілами

29 Квітня 2022, 19:46

Станом на 29 квітня ситуація в селі Киселівка Чорнобаївської громади Херсонщини залишається напруженою. Обстріли продовжуються і вдень, і вночі.

Пошкоджено мережу електропостачання. З 27 квітня світло знову відсутнє у селі. Через постійні обстріли немає можливості доправити у село продукти, ліки, пенсії.
В результаті обстрілів пошкоджені будівлі: сільської ради, амбулаторії, школи, дитячого садка, клубу, ферми, ТОВ «Оса». Посічені від снарядів 36 житлових будинків, пошкоджено майно, автотранспорт.
У Киселівці п’ятеро зазнали поранень, один з них помер.
Також у сільраді розповіли, що мешканка Чорнобаївки Присліпська Леся Дмитрівна, 22.02.1965р.н., яка наредодні була поранена, внаслідок отриманих травм та крововтрати, померла.
У вечірньому зведенні Генеральний штаб ЗСУ інформує, що на Південнобузькому та Бессарабському напрямках противник наявним комплектом сил намагається вести бойові дії з метою покращення свого тактичного положення. Продовжує здійснювати перегрупування, нарощує систему вогневого ураження, вдосконалює інженерне обладнання позицій.
Як повідомлялось, у селі Чорнобаївка, що під Херсоном, внаслідок нічнихбойових дій у ніч проти 28 квітня пошкоджено близько 60 житлових будинків.
Майже вся Херсонська область була окупована російськими віськами на початку повномасштабної війни Росії проти України. Наразі в деяких районах точаться бої, і більшість населених пунктів перебуває на межі гуманітарної катастрофи. Офіційних зелених коридорів для завезення гуманітарної допомоги та евакуації людей досі немає.