Під обстріли в Херсоні потрапили лікарня, міськрада і ще декілька будівель

29 Квітня 2022, 13:11

У наслідок обстрілів в Херсоні пошкоджено лікарню, головпоштамт, музичне училище, міську раду та ще декілька будівель поряд. 

Про серію вибухів у районі телецентру та в різних районах міста, що сталися у ніч проти 28 квітня, розповів Херсонський міський голова Ігор Колихаєв.

“Близько 23 години ночі був шалений вибух над містом і біля нього. Повибивало вікна. Від 8 ранку я об’їхав усі лікарні, в яких повибивало вікна, музичні заклади. Все це у центрі міста. Зараз оцінюємо які були пошкодження. У селі Степанівка також був касетний обстріл. Зараз спілкуємось з усіма депутатами, які працюють і дивимось, як далі будемо діяти. Треба закрити вікна, лікарні мають продовжувати працювати. Психологічний стан лікарів сьогодні також намагались підтримати. Пояснював їм, що ми переможемо, треба просто протриматись”, – розповів  мер міста.

У свою чергу, в місцевому виданні “Мост” дослідили, що будівлі у центрі міста вразили саме з російської установки ППО Бук, а не українська ракета Точка-У, як стверджують російські ресурси.

У місцевих пабліках викладали фото та відео наслідків:

Як повідомлялось, 27 квітня, окупанти розігнали у Херсоні мітинг, який протестував проти проведення «референдуму» про «незалежність Херсонської народної республіки».

Днями в Херсоні російські військові захопили будівлю міської ради, а згодом представили свою владу.

Прокуратура Херсонської області відкрила кримінальне провадження за фактом захопленням російськими військовими будівлі міської ради.

Російські військові зайшли в обласний центр 1 березня, однак попри окупацію території місцева влада продовжувала виконувати свої обов’язки за українським законодавством.