Війська РФ обстрілюють Нововоранцовщину

31 Березня 2022, 18:58

Протягом дня 31 березня війська РФ обстрілюють Нововоранцовську громаду Херсонської області. У декількох населених пунктах відсутнє електропостачання. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура.

 “Майже цілий день знову орки накривають нас обстрілами. Найбільше страждає мікрорайон “пслк”. Перебування в тій частині селища небезпечне. Є пошкоджені будинки та присадибні господарські об’єкти, пошкоджена інфраструктура. Відновлення електроенергії деяким вулицям не здійснюється через обстріли”, – повідомляють у місцевій Фейсбук-групі Новини Нововоранцовщини.
Разом з тим, волонтери змогли роздати пенсіонерам, одиноким людям продукти харчування та хліб.
“Всіх прошу будьте обережні. Ми витримуємо обстріли ворога. Ми віримо в перемогу. Вона обов’язково буде”, – наголошує адміністратор групи Дмитро Бурлай.
Як зазначили в обласній адміністрації, голова громади виїхав до Кривого Рогу, його будинок зруйнований. Села негазифіковані, відсутнє електропостачання та водопостачання в селищах: Миролюбівка, Хрещенівка, Трудолюбівка, Шевченківка, Любимівка (питна вода доставляється населенню по можливості). В с. Любимівка відсутнє газопостачання та є зруйновані будинки (близько 12 приватних осель). Необхідні генератори 5кВт (2, 3шт) та паливо для добування питної води. В місцевій пекарні випікають хліб та доставляють його до населених пунктів громади. Потрібна допомога з продуктами харчування та медикаментами.
Інформації про постраждалих від обстрів поки нема.
За даними видання Інформаційний спротив, ЗСУ знищили колону окупантів у районі населеного пункту Нововоронцовка Херсонської області.
Раніше повідомлялось, що українські військові звільнили селище Новоранцовка від російської окупації.
Українські військові звільнили також Кочубеївську громаду.