У Станіславській громаді тривають бої, намагаються евакуювати дітей

31 Березня 2022, 13:49

У Станіславській сільській громаді, що на Херсонщині, тривають бойові дії, відсутнє електропостачання в самому Станіславі (полагодити поки що, неможливо), водонапірні башні не працюють.

Про це йдеться у щоденному зведенні обласної адміністрації.

Газопостачання в наявності. Близько 10 приватних будинків частково зруйновані (пошкоджені покрівлі даху, вибиті шибки у вікнах). Хлібом, борошном та продуктами харчування забезпечені. Інфраструктура ціла.

Відсутнє електропостачання, водопостачання та газопостачання в с. Олександрівка. Там є часткова руйнація близько 100 приватних будинків (вибиті шибки та пошкоджено шифер на дахах); будівля школи дуже пошкоджена та вибиті шибки.

Голова громади Іван Самойленко проінформував, що зранку разом із Червоним хрестом намагалися евакуювати дітей із села Олександрівки до Херсона.

«На жаль, о 06:45 нас російські військові не пропустили в Олександрівку мене та автомобіль Червоного хреста. Провівши неодноразові перемовини проїзд нам категорично заборонили», – зазначив Самойленко.

За його словами, після цього він з колегами прийняв рішення, щоб не їхати порожніми в місто, вивезли 20 дітей з матерями із Станіславу.

Як зазначив Самойленко, вони продовжать здійснювати спроби з евакуації дітей з матерями з Олександрівки.