У Херсоні російські окупанти планують оголосити фейкову ХНР, Зеленський закликав місцевих боротися за своє місто

04 Березня 2022, 12:07

У Херсоні окупаційні війська планують проголосити “Херсонську народну республіку”.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

4 березня на Херсонській площі Свободи російські загарбники “розмахуватимуть прапорами РФ і кричатимуть, що Херсон – це “Херсонська Народна Республіка”.

Для цього до міста завезли декілька великих автобусів, мікроавтобусів, легкових автівок “ГАЗелей”.

У Центрі закликали мешканців Херсона не брати участь у цьому мітингу та не піддаватися на маніпуляції.

У свою чергу президент України Володимир Зеленський звернувся до українців та закликав Енергодар та Херсон не здавати позиції, самим боротися за свої міста та за Україну.

“Зараз готують провокацію у Херсоні, хочуть зробити телекартинку, що Херсон вже не Україна. Це треба зупинити. Херсонці, покажіть, що це ваше місто! Закликаю херсонців позбутися відчаю, Україна свого не віддасть”, – наголосив президент.

Тим часом у місцевих пабліках активно обговорюють інформацією про підготовку пропагандистської вистави, мітингу “херсонців”, які нібито будуть просить приєднати область до Криму. Місцеві висловлюють обурення у соцмережах.

За інформацією місцевих жителів, у Херсоні вранці 4 березня російські окупанти почали транслювати російські телеканали та радіоканали.

Як повідомлялось, російські окупанти захопили телевежу та телерадіомовлення. За інформацією МВС, ворог готується поширювати величезну кількість фейків, дезінформації та пропаганди.