Російські окупанти звільнили з полону херсонського журналіста Олега Батуріна

20 Березня 2022, 15:38

Журналіста херсонської газети «Новий день» і автора розслідувань ІА Центр журналістських розслідувань Олега Батуріна, якого росіяни утримували в полоні протягом восьми днів, 20 березня відпустили.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив журналіст Костянтин Риженко, родичі Батуріна також підтверджують таку інформацію.

“Майже вісім днів. 187 годин полону. Практично без їжі. Кілька днів майже без води. Без мила, без змінного одягу. Не розуміючи, де я. Але вони чітко знали, за що. Вони хотіли зламати, розтоптати. Показати, що буде з кожним журналістом: тебе позбавлять. Тебе вб’ють”, – розповів Батурін.

Як повідомлялось, журналіст Олег Батурін зник 12 березня 2022 року у місті Каховка Херсонської області. Медіарух та правозахисники закликали міжнародну спільноту до тиску на росію з метою негайного розкриття інформації про місцезнаходження журналіста Олега Батуріна, його звільнення та неухильного дотримання міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права в умовах збройного конфлікту Російської Федерації та України.

Прокуратура Херсонської області відкрила кримінальне провадження за фактом викрадення херсонського журналіста Олега Батуріна, кваліфікувавши його за статтею 438 Кримінального кодексу України – порушення законів і звичаїв війни.