Пожежа на Запорізькій АЕС: результат обстрілів російськими військами (відео)

04 Березня 2022, 02:34

Уночі 4 березня на Запорізькій атомній станції сталася пожежа через обстріли російськими військами.

Про це повідомив Енергодарський міський голова Дмитро Орлов.

“Загроза світової безпеки! В результаті безперервного обстрілу ворогом будівель та блоків найбільшої АЕС в Європі палає Запорізька атомна станція”, – розповів міський голова.

У свою чергу, на телеграм-каналі станції опубліковане відеозвернення, в якому йдеться, що Росія веде вогонь по АЕС.

“Увага! Техніка Російської Федерації веде вогонь по Запорізькій АЕС. Існує реальна загроза ядерної небезпеки на найбільшій ядерній електростанції Європи. Вимагаємо припинити вогонь з важкої техніки по Запорізькій АЕС!” – наголошується у зверненні.

Декілька днів поспіль енергодарці обороняють рідне місто від ворога. На блокпост вийшли тисячі мирних жителів, атомників, щоб не дозволити загарбникам захопити своє місто та найбільшу в Європі атомну електростанцію – Запорізьку АЕС.

Ввечері 3 березня на блокпосту на в’їзді до Енергодару, де розташована Запорізька АЕС, поновилися бої між російськими військовими та містянами, що чергували на блокпосту.

Як повідомлялось, війська РФ активізували спроби захопити Запорізьку атомну електростанцію.

За даними Нацполіції, незважаючи на те, що підступи та дорогу до Енергодара перекрили представники територіальної оборони та місцеві жителі, до міста наблизилися два танки та два бронетранспортери, які намагаються прорвати оборону.