Генічеськ – це Україна: місцеві жителі виступили проти російської окупації (відео)

01 Березня 2022, 06:04

Місцеві мешканці Генічеська в Херсонській області виступили проти російської окупації, повідомляє сайт IРС-Генічеськ.

Акцію під гаслом “Генічеськ – це Україна” провели  у центрі міста, який в перший день повномасштабної війни Росії проти України захопили російські військові.

Місцеві мешканці скандували на площі Відродження: “Генічеськ – це Україна”, “Слава Збройним Силам України”, “Слава Україні – Героям Слава”! Присутніх сигналами підтримували водії.

На завершення акції генічани заспівали державний гімн України.

Разом з тим очільники районної та міської рад записали відеозвернення з кабінету міського голови, де досі залишається український прапор.

“Пори всі фейки та плітки у Генічеському районі іншої, окрім обраної за законами України влади немає. На сьогодні Генічеська міська та районна ради працюють в рамках законів про місцеве самоврядування в Україні та Конституції України. Ми з міським головою та головами селищних рад залишаємося тут разом з Українським народом”, – наголосив голова Генічеської районної ради Сергій Коржевий.

У свою чергу Олександр Тулупов проінформував, що міська рада продовжує забезпечувати життєдіяльність громади.

“На жаль, ми залишились один на один з проблемами сьогодення. Але, незважаючи на складність ситуації, ми намагаємось тримати її під контролем. Розпочали роботу з відновлення пошкоджених будинків, допомагаємо біженцям із Запорізької області, координуємо роботу підприємств енергетики, що дозволило відновити електропостачання, відновили водопостачання майже у всіх населених пунктах громади, координуємо роботу із забезпечення продуктами харчування населення. Функціонує швидка медична допомога, центральна лікарня, аварійно-рятувальна служба, складними залишаються питання забезпечення громадського правопорядку та боротьби із злочинністю, забезпечення паливвно-мастильними матеріалами, медикаментами”, – розповів Генічеський міський голова Олександр Тулупов.

Як повідомлялось, у перший же день повномасштабноої війни Росії проти України російські військові бомбили невеличке містечко на березі Азовського моря – курортний Генічеськ: зруйновано декілька будинків, загинули люди.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України. Збройні Сили України дають відсіч ворогові.