ДБР відкриває кримінальні провадження за співпрацю з окупантами українських посадовців та правоохоронців

10 Березня 2022, 13:38

ДБР розслідує 38 проваджень щодо допомоги агресору українськими посадовцями та правоохоронцями. Провадження відкриті за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

“Викриття зрадників відбувається у тісній взаємодії з органами прокуратури та іншими правоохоронними органами.

Серед іншого, слідчі ДБР розпочали кримінальні провадження щодо декількох працівників поліції у Маріуполі та Херсоні. Вони вчинили державну зраду в умовах воєнного стану та перейшли на бік ворога.

Наголошуємо, що ДБР фіксує лише поодинокі випадки переходу правоохоронців на бік окупаційної російської влади. Переважна більшість не зраджує народові України і продовжує героїчно боронити нашу Батьківщину. Правоохоронці виявляють також представників місцевого самоврядування, які активно підтримують та пропагують Російську агресію. Зокрема, одного посадовця було затримано у Краматорську”, – йдеться в повідомлені на сайті ДБР.

Також, як зазначають в Херсонській обласній прокуратурі, стосовно одного з депутатів генічеської міської ради розпочато кримінальне провадження за фактом сприяння російській окупації.

“Депутат Генічеської міськради виявився прихильником російської «гуманітарки» – розпочато провадження.
Херсонською обласною прокуратурою виявлено та розпочато кримінальне провадження стосовно депутата Генічеської міської ради за фактом публічного заклику до агресивної війни (ст. 436 КК України).
Установлено, що поки мирне населення окупованого регіону виходить на мітинги в підтримку України та бойкотує ввезену російську «гуманітарку», депутат публічно підігрує ворожій пропаганді. Він через мережу Facebook схиляє мешканців Херсонської області до покори та сприяння військам РФ”, – йдеться в повідомленні.