Ще один голова громади в Генічеському районі пішов у відставку

24 Березня 2022, 19:24

Нижньосірогозький селищний голова Дмитро Такаджи заявив, що йде у відставку.

“Сьогодні складний день у моєму житті, так як я вимушений констатувати той факт, що у зв’язку з обставинами, які склалися, а саме, неможливістю працювати та здійснювати свої повноваження як представника українського органу місцевого самоврядування сьогодні, 24 березня 2022 року, мною прийнято рішення піти у відставку”, – написав Такаджи у своїй сторінці у Фейсбуці.

Про причину виникнення такої ситуації Такаджи не повідомляє.

Раніше з аналогічною заявою з тими ж самими формулюваннями виступив голова Генічеської громади Олександр Тулупов. За інформацією Центра журналістських розслідувань, рішення було прийняте після зустрічі з представниками російських окупантів, які пропонували або співпрацю, або йти у відставку.

У свою чергу в Мінрегіоні роз’яснювали, що депутати та посадовці окупованих громад не мають права саморозпускатися чи звільнятися.

У перший день повномасштабного вторгнення російські окупанти зайшли майже на все лівобережжя Херсонської області. Однак в окупованих містах і селищах регулярно проходили мирні акції проти російських окупантів.

21 березня у Херсоні російські окупанти відкрили вогонь та закидали світлошумовими гранатами місцевих мешканців, які вийшли на мирний мітинг.

22 березня російські окупаційні війська не дозволили провести патріотичний мітинг у центрі Херсона. Для розгону демонстрантів вони використали сльозогінний газ та інші спецзасоби.

О 4 годині ранку 24 лютого 2022 року  президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові.