ЗМІ розгледіли лобі Сергія Козиря у зміні керівництва херсонської поліції

12 Лютого 2022, 16:30

У суботу, 12 лютого, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський та голова Національної поліції України Ігор Клименко представили нового керівника поліції Херсонщини. Представлення відбулося в рамках робочого візиту для участі у тактико-спеціальних навчаннях системи органів внутрішніх справ України. Новим начальником херсонського главку став полковник поліції Ігор Король.
Про це повідомили у департаменті комунікації МВС України.
Голова Національної поліції Ігор Клименко назвав основні завдання, які стоять перед новопризначеним керівником поліції області. Серед них – посилення довіри населення до кожного поліцейського та всієї системи МВС, дотримання прав і свобод людини, покращення стану реагування на повідомлення про вчинення злочинів та правопорушень.
Крім того, Ігор Клименко наголосив на важливості забезпечення оперативного і якісного реагування на безпекові виклики та стабільності в регіоні, що межує з тимчасово окупованою територією АР Крим, а також на посиленні боротьби зі злочинністю.
Ігор Король зазначив, що докладе максимум зусиль для реалізації поставлених завдань та розв’язання проблем, які найбільше турбують жителів області.
Денис Монастирський подякував попередньому керівнику ГУНП в Херсонській області Олександру Прокудіну за 2,5 роки управління поліцією.
Екскерівник ГУНП в Херсонській області полковник поліції Олександр Прокудін висловив вдячність керівництву МВС та Нацполіції за оцінку роботи, а також колективу, з яким доклав чимало зусиль для реалізації проєкту безпечного простору та якісного поліцейського сервісу в регіоні.
У свою чергу, у виданні МОСТ інформують, що питання переведення Олександра Прокудіна лобіював особисто нардеп Сергій Козир.
“Як кажуть джерела, Козир вважає Прокудіна ненадійним елементом, який в будь який момент стане керуватися не вказівками з Офісу Президента чи ОДА, а від мера Херсона”, – зазначають у виданні.
Раніше Ігор Король обіймав посаду заступника начальника ГУНП в Полтавській області – начальника кримінальної поліції.
Як повідомлялось, на Херсонщині проходять масштабні тактико-спеціальні навчання підрозділів Міністерства внутрішніх справ України, у яких беруть участь представники Національної поліції, Національної гвардії, ДСНС, Державної прикордонної служби та центрального апарату МВС.Правоохоронці протягом трьох днів, з 9 по 12 лютого, відпрацьовують навички з ліквідації масових заворушень, знешкодження озброєних злочинців та звільнення захоплених об’єктів критичної інфраструктури на території селищ Каланчак та Новоолексіївка.