Зеленський на Херсонщині: «Нікого не боїмось, без паніки, все під контролем» (відео)

12 Лютого 2022, 15:56

Пpезидент Укpаїни Володимиp Зеленський відвідав тактико-спеціальні навчання підpозділів МВС у Херсонській області. Він вчергове закликав населення не панікувати, і завірив, що Україна готова до різних сценаріїв розвитку подій.

«Всі ці навчання невипадкові, вони проходять у всіх прикордонних областях в злагодженій роботі Національної поліції, ДСНС, Нацгвардії. Саме так повинна була працювати наша держава у 2014-му році. Ми з вами розуміємо, що будь-який наступ, будь-яка окупація починається з дестабілізації всередині держави, з роботи ДРГ. На сьогодні ми бачимо, що все прекрасно відпрацьовується, найближчими днями продовжаться відпрацювання, паралельно проходитимуть і військові навчання», – зазначив очільник держави після пеpегляду навчань у селищі Каланчак.

Президент України Володимир Зеленський зазначив, що до тактико-спеціальних навчань сил та засобів МВС залучено 1300 працівників правоохоронної системи. Такі навчання проходять в усіх прикордонних областях нашої держави.

«Ми розуміємо, що «сюрпризи» можуть бути в будь-який момент. Ми повинні розраховувати на свої сили. Ми розуміємо, що такі речі можуть бути без попереджень. Найголовніше – щоб ми були до всього готові. І саме ця готовність відпрацьовується на навчаннях. Ми готові до будь-яких кроків з будь-якої сторони, з будь-яких кордонів. Я думаю, що наші фахівці, наші команди, військові, Міністерства на дуже серйозному рівні. І саме цей рівень вони сьогодні продемонстрували», – наголосив Зеленський.

У свою чергу, низка місцевих ЗМІ повідомили про перешкоди у доступі до заходу за участю президента. Зокрема, фотокореспондент видання “Вгору” подав заяву на акредитацію публічного заходу із проведення навчань, але отримав відмову з Міністерства внутрішніх справ України. У відомстві банально послалися на карантинні обмеження.

Днями на Херсонщині проходять масштабні тактико-спеціальні навчання підрозділів Міністерства внутрішніх справ України, у яких беруть участь представники Національної поліції, Національної гвардії, ДСНС, Державної прикордонної служби та центрального апарату МВС.

Правоохоронці протягом трьох днів, з 9 по 12 лютого, відпрацьовують навички з ліквідації масових заворушень, знешкодження озброєних злочинців та звільнення захоплених об’єктів критичної інфраструктури на території селищ Каланчак та Новоолексіївка.

У завершальний день навчань, поблизу межі з тимчасово окупованим Кримом, правоохоронні органи відпрацювали охорону об’єкту критичної інфраструктури.

Як зазначили в МВС, навчання проводяться для максимальної підготовки центральних органів виконавчої влади системи МВС України до своєчасного та ефективного реагування на дестабілізаційні фактори, які можуть виникнути в країні.