Війна в Україні: південний напрямок (оновлюється)

27 Лютого 2022, 17:21

Війна в Україні: жерстви серед цивільного населення
За три доби, внаслідок воєнних дій, у Херсонському районі постраждало 93 особи, з них 40 військових та 53 цивільні особи, в тому числі шестеро дітей.
Про це пвідомляє Херсонська міська рада.
На жаль, за цей час загинуло 18 осіб, з них – 12 військових та четверо цивільних, з який двоє дітей.
Медики працюють цілодобово рятуючи життя постраждалим. Протягом трьох діб на спецлінію «103» надійшло 83 виклики.
Херсонців попередили про можливі провокації: російські військові заволоділи українською військовою формою в орієнтовній кількості – близько 1000 комплектів.
Про це повідомляє Херсонська обласна державна адміністрація.
“Прохання не вступати в діалог із незнайомцями на вулиці, навіть якщо він носить форму ЗСУ. Це може бути ворог або провокатор.
Якщо у вас запитують дорогу або просять допомоги, впевніться, що це не ворог.
Як це зробити⁉️
1. Поставте запитання, відповідь на яке не знає окупант. Наприклад: «як звуть міського голову? Коли його обрали мером?», «Де та за яких умов переміг Калуш, в якому виді спорту?»
2. Наші військовослужбовці розмовляють #українською. Акцент може видати ворога.
Якщо впевнилися, що це не українських захисник, а переодягнутий окупант, #ТЕРМІНОВО зверніться до правоохоронців або військовослужбовців”, – йдеться у повідомленні.
При цьому місцеве нселення закликають перебувати  укриттях.
“Просимо все населення міста, яке не бере участі у загонах ТрО та обороні Херсона – необхідно сховатися в укриття, а за неможливості – перебувати вдома. Українські військові захищають Херсон і Херсонщину, ваше завдання – не заважати.
Особливо це стосується жителів, що живуть на окраїнах та в селі Чорнобаївка. Не панікуємо та віримо в ЗСУ. Вони наш надійний щит, спроможний захистити від окупантів!”, – наголосили в ХОДА.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України. Найчастіше армія РФ без розпізнавальних знаків – це віроломство, воєнний злочин, порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.