У Таврійській громаді триває відновлення медичного комплексу

11 Лютого 2022, 20:21

Мітинг Фото: IPC-Херсон.

Таврійська міська територіальна громада капітально реконструює другу чергу Центру первинної медико-санітарної допомоги – масштабний соціально значущий об`єкт для міських та сільських жителів.

“Введений в експлуатацію власний центр ПМСД, перша черга якого була капітально відремонтована за рахунок коштів місцевого бюджету, дозволив територіальній громаді наблизити та покращити медичні послуги для населення, зробити їх доступними з наданням у комфортних умовах із застосуванням сучасного медичного обладнання. Нині площі медичного закладу потребують розширення, тож настав час відродження другої черги важливого закладу – будівельно-монтажні роботи з його капітальної реконструкції тривають стрімкими темпами”, – зазначили в Херсонському регіональному відділенні Асоціації міст України.

За інформацією генерального директора ЦПМСД Миколи Гуменюка, за січень місяць 2022 року проведено 718 щеплень від коронавірусної інфекції, враховуючи 41 бустерну дозу вакцини. За звітний період зроблено 206 експрес-тестів, із них – 26 виявились позитивними, 45 ПЛР-тестів, із яких – 34 з позитивним результатом. До амбулаторій Центру у січні звернулось 2269 мешканців Таврійської громади, до 24 пацієнтів було здійснено виїзд за місцем проживання. У лабораторії ЦПМСД зроблено 902 дослідження.
Наразі 10110 мешканців громади уклали декларації з сімейними лікарями та педіатрами.
Як повідомлялось, за перший рік після об’єднання в Таврійській громаді за кошти місцевого бюджету відновили занедбану лікарню.