У Новій Каховці окупанти відступили із захопленої будівлі міськради

25 Лютого 2022, 17:11

Російські військові зняли охорону з міськвиконкому і відбули у невідомому напрямку.

Про це повідомив Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

“Сьогодні близько 11:00 у двір міської ради заїхали дві вантажівки з військовими російської армії. Оточили міськвиконком, частина з них зайшла в приміщення. Разом з вівчаркою перевірили всі кабінети на предмет вибухових пристроїв. Провели переговори зі мною і моїми заступниками. Вислухали наші побажання, серед яких зберегти вулиці міст від заходу танків і гусеничної техніки. Близько 13:00 військові зняли охорону з міськвиконкому і відбули у невідомому напрямку”, – розповів мер Нової Каховки.

Протягом дня у громаді точилися запеклі бої: в районі Шилової Балки, селищ Козацького і Веселого. Відлуння вибухів від розриву снарядів, градів та авіції чули усі мешканці міста, навіть ті, які перебувають у сховищах.

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Найчастіше армія РФ без розпізнавальних знаків – це віроломство, воєнний злочин, порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.