У Миколаєві переселенці та учасники бойових дій отримують житло

10 Лютого 2022, 23:14

У Миколаєві вручили ордери на квартири внутрішньо переміщеним особам та учасникам АТО/ООС. 

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

«Хочу подякувати усім депутатам міської ради, які одноголосно підтримали виділення коштів для співфінансування обласної програми «Турбота», в рамках якої придбали житло, – сказав мер Миколаєва Олександр Сєнкевич. – Я дуже радий, що минулого року ми реалізували проєкт. І сподіваюсь, що у поточному році виділять кошти з державного бюджету для придбання квартир. Ми же обов’язково виділимо кошти для співфінансування».

Для миколаївців придбали 13 квартир: однокімнатні, трикімнатну та двокімнатні квартири. Ордери на житло отримали миколаївці пільгових категорій. Це, зокрема, учасники АТО/ООС та внутрішньо переміщені особи.

Минулого року кошти виділили з бюджетів трьох рівнів: міського, обласного та державного. З міської казни на ці цілі спрямували понад 7,6  млн.грн.

У свою чергу, заступник міського голови Юрій Степанець зазначив, що минулого року у Миколаєві створено управління, яке опікується внутрішньо переміщеними особами та ветеранами війни.

«Одне з перших завдань, яким зайнялось управління, стало забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб та ветеранів війни», – поінформував Юрій Степанець.

Він наголосив, що у січні міська рада подала заявку до Міністерства з питань реінтеграції та тимчасово окупованих територій України щодо виділення коштів на житло у поточному році.

«Наразі Міністерство з питань реінтеграції та тимчасово окупованих територій очікує від міської ради ухвалення відповідного рішення. Коли це станеться, ми зможемо придбати ще 13 квартир для внутрішньо переміщених осіб. Саме стільки миколаївців зазначеної категорії сьогодні знаходиться у черзі на житло», – сказав Юрій Степанець.

Як повідомлялось, завідувач сектору в Херсонській області Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Денис Чистіков розповідав, що територіальні громади на Херсонщині неактивно користуються державною субвенцію на житло переселенцям.