У Генічеську створюють робочу групу для розгляду колективного звернення громадян по газу

05 Лютого 2022, 21:20

У Генічеську створюють робочу групу для розгляду колективного звернення громадян щодо питань газопостачання.

Про це йшлося під час під час зустрічі керівництва громади, депутатів міськради з представниками ініціативної групи.

Так, головою робочої групи запропонували призначити депутата Генічеської міської ради Геннадія Заіченка, заступника голови – депутата Василя Дубича, секретаря – начальника відділу з питань житлово-комунального господарства та благоустрою Управління житлово-комунального господарства Руслана Симоненка.

Також до складу робочої групи були запропоновані депутати міськради Віктор Разумний, Анатолій Харламов, Руслан Бекіров, Василь Остапчук, а також громадяни Гапонов, Скляренко, Нікієвич (за згодою).

До робочої групи включили дввох представників ініціативної групи громадян, замість запропонованих п’яти осіб, – Сергія Шликова та Ксенію Юрченко.

Остаточно склад робочої групи буде затверджений на сесії міськради 10 лютого.

Як повідомлялось, на сесії 27 січня депутати Генічеської міської ради та голова громади підтримали ініціативу створення спільної комісії з газових питань, до якої увійдуть представники влади та громадськості.

Раніше у Генічеській громаді збирали підписи під колективним зверненням , що стосується питань газопостачання. У документі зазначаються наступні вимоги:

«Скликати комісію зі створення комунального підприємства «Генічеськ-газ-наш».

На період до створення комунального підприємства доручити комісії провести інвентаризацію та експертно-грошову оцінку цих мереж, для визначення розміру та оцінити реальну вартість газопроводів на території громади й правильно їх оформити на своєму балансі.

На період до створення комунального підприємства звернутися до АТ «Херсонгаз» задля отримання грошової компенсації за час фактичного користування комунальним майном громади, а також оренди землі, що була відведена під користування для обслуговування газових мереж.

Провести експертизу якості газу, що отримують абоненти Генічеської громади.

Після отримання результатів експертизи із визначення якості газу, звернутися до НКРЕКП з вимогою зробити перерахунок тарифу на послуги розподілу природного газу з врахуванням того, що Стрілкове газородовище не входить до єдиної газотранспортної системи України та розташоване на території громади, а також те, що газопровід є власністю громади», – йдеться у документі.

Газ для споживачів Генічеського району видобувають на Арабатській Стрілці. До захоплення Криму Росією зимовий дефіцит покривався із кримського Глібовского підземного газосховища, куди влітку закачували надлишки газу, видобуті із Стрілкового.