У Генічеській громаді збирають тіла загиблих українських військових та відновлюють світло

25 Лютого 2022, 17:16

Генічеська громада функціонує. Генічеська центральна лікарня та рятувальники працюють. Серед першочергових завдань влади – зібрати тіла загиблих українських військових.

Про це повідомив Генічеський міський голова Олександр Тулупов у своєму робочому кабінеті, де досі стоїть український прапор.

На нараді з заступниками та керівниками комунальних підприємств обговорювалися нагальні питання:

Комунальники разом з працівниками ДСНС мають зібрати тіла загиблих військових. Робити це буде авто зі спеціальним маркуванням.

Мешканцям громади треба знати, що енергопостачання відновлюється. У громаді працюють бригади РЕЗ і ЕМ. Можливо, світло буде до кінця дня. Водопостачання буде відновлено після подачі електроенергії.

Генічеський хлібозавод працює, хліб по населеним пунктам розвозитимуть

Питання з паливом для машин комунальників і рятувальників планується вирішити з допомогою фермерів.

Частина магазинів і аптек (пізніше надамо їх список) працює.

Всі старости на місцях, всі на зв’язку з міським головою.

Місцеві жителі повідомляють про відсутність світла та води, відсутність мобільного зв’язку, подекуди енергопостачання відновлюється.

Раніше міський голова записав відеозвернення до громадян також на тлі українського прапора.

Як повідомлялось, 24 лютого російські військові, які атакували територію Херсонської області з окупованого Криму зайняли місто Генічеськ. На вулицях стоїть російська військова техніка.

Нагадаємо:

24 лютого 2022 року Російська Федерація розпочала повномасштабну війну проти України.

О 04:00 президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі.

Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення. Збройні сили України дають відсіч ворогові.

Найчастіше армія РФ без розпізнавальних знаків – це віроломство, воєнний злочин, порушення Міжнародного гуманітарного права і Римського статуту міжнародного кримінального суду.