Штат батальйону тероборони Генічеського району укомплектовано на 70%, набір триває

16 Лютого 2022, 21:48

ілюстраційна світлина

Наразі триває формування батальйону територіальної оборони Генічеського району. Штат укомплектований на 70%.

Про це повідомив командир 197 окремого батальйону територіальної оборони 124 окремої бригади територіальної оборони – начальник штабу територіальної оборони Генічеського району Андрій Балаєв під час пресконференції в в медіа-центрі IPC-Генічеськ.

«З 18-го січня на території Генічеського району почалося формування окремого батальйону територіальної оборони. Наразі штат батальйону складає 45 осіб, проходять службу за контрактом близько 70%. Більшість посад сержантського складу укомплектована, та набір продовжується», – зазначив він.

До штату військової частини можуть подавати свої кандидатури військовослужбовці запасу, чинні військовики, військовозобов’язані.

Як повідомлялось, до складу бригади тероборони Херсонщини входять шість батальйонів, що розташовані в Херсоні, Каховці, Білозерці, Скадовську, Іванівському та Генічеському районах.

До складу тероборони віднині входять дві категорії військовослужбовців: перші, підписавши контракт, несуть службу постійно, але більша частина – живе звичайним життям та має з’явитися до військової частини лише за умов зовнішньої агресії.

Детальніше у сюжеті Центру журналістських розслідувань.

Раніше сайт IPC-Генічеськповідомляв, що приміщення, яке виділила місцева влада, виявилось непридатним для розгортання бітальйону тероборони в Генічеському районі.

На позачерговій сесії Херсонської обласної ради депутати передбачили 2,2 мільйони гривень на облаштування приміщень і оргтехніку для підрозділів місцевої тероборони.

В Україні з 1 січня набрали чинності положення закону «Про основи національного спротиву», ухваленого торік.

Закон передбачає можливість створювати добровольчі формування територіальних громад, яким дозволено використовувати власну мисливську зброю. Він визначає, зокрема, такі поняття, як «національний спротив» та «територіальна оборона». Зокрема, згідно з текстом, територіальна оборона «складається з військової, цивільної та військово-цивільної складових».