СБУ викрила шпигуна на Херсонщині: обвинувальний акт вже скерували до суду

22 Лютого 2022, 19:32

СБУ викрила місцевого жителя Херсонщини, який за завданням Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ збирав відомості про схему охорони та облаштування одного із стратегічних об’єктів критичної інфраструктури регіону та працівників української спецслужби. Обвинувальний акт вже скерували до суду, херсонцю загрожує позбавлення волі до 15 років.

Про це повідомили в управлінні СБ України в Херсонській області.

Наразі до суду скерували обвинувальний акт за фактом державної зради на користь країни-агресора. Санкції цих статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років.

Слідчі Служби безпеки України зібрали доказову базу щодо правопорушника за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Зловмисника затримали у серпні минулого року.
Під час обшуків у зловмисника виявили та вилучили ​засоби зв’язку, які використовувалися для контактів з кураторами, ​переписку з кураторами з детальними інструкціями щодо розвідувальних дій, ​незареєстровану зброю з набоями та вибухівку.​
За матеріалами слідства, обвинувальний акт направлено до суду.
Як повідомлялось, минулого року СБУ викрила агентурну мережу ФСБ РФ, яка діяла на території Херсонської області.
У вересні 2021 року на території Херсонської області правоохоронні органи АР Крим затримали громадянина України, якого підозрюють у державній зраді.