Розтрата бюджетних коштів: Як лікарня на Херсонщині втратила 216 тисяч гривень із «ковідного фонду»

01 Лютого 2022, 17:45

Правоохоронці викрили керівника однієї з лікарень Херсонщини, який налагодив схему розкрадання бюджетних коштів, привласнивши близько 216 тисяч гривень із «ковідного фонду».

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області.

Під час розслідування поліцейські з’ясували, що керівник медзакладу видав наказ про виплату бюджетних коштів із «ковідного фонду» працівникам, які жодним чином не були залучені до роботи з хворими на «COVID-19».

У свою чергу, в обласній прокуратурі проінформували, що Олешківська окружна прокуратура скеровала до Цюрупинського районного суду обвинувальний акт стосовно вже колишнього головного лікаря одного із медичних закладів Херсонщини за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм становищем (ч. 2 ст. 191 КК України).

Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді обмеження волі строком до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нещодавно Державна аудиторська служба опублікувала аудит фонду боротьби з COVID-19 за 2020 рік, якого вимагає МВФ – проблемних питань знайшли на 30 млрд грн.