Росія блокує українські порти, не залишаючи проходу для торгових суден — Андрій Клименко

09 Лютого 2022, 20:10

Росія, під приводом військових навчань, блокує українські морські порти, не залишаючи проходу для торгових суден.

Про це повідомив Андрій Клименко, головний редактор порталу BlackSeaNews, на своїй сторінці у facebook, передає Центр журналістських розслідувань.

«Це дуже схоже на підготовку до чогось на кшталт «морської блокади» українських портів. Про яку ми 2 роки попереджаємо… Це треба зупинити. На найвищому міжнародному рівні», — написав Клименко.

Він зазначає, що першими при слові «блокада» будуть змінювати свої плани судновласники, і закликає об’єднати зусилля для вирішення ситуації.

Андрій Клименко опублікував карту, на якій нанесено райони перекриття Чорного та Азовського морів. Чорне море в північно-західній частині перекривається до межі територіального моря України (12 миль, морський кордон), в Азовському — від узбережжя окупованого Криму до узбережжя Краснодарського краю.

«Хто бажає, може роздрукувати на люкс-преміум папері та відправити пану Макрону. Особисто», — додав Клименко.

Як повідомлялося, безпекові ризики в середземноморсько-чорноморському басейні за даними Моніторингової групи BlackSeaNews серйозно зростають — з 9 лютого в Чорному морі перебуватимуть 12 великих десантних кораблів ВМС РФ, за ними надійдуть чотири носії крилатих ракет.

Нагадаємо:

  • 8 та 9 лютого великі десантні кораблі Військово-морського флоту Росії проходять протоки Босфор і Дарданелли, щоб взяти участь у військово-морських навчаннях у Чорному морі.