Російські окупанти обстріляли Луганськ із важкого озброєння (Відео)

20 Лютого 2022, 23:58

У неділю, 20 лютого, близько 21 години, російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з важкого озброєння з району населеного пункту Лобачеве в напрямку Луганська, щоб звинуватити Збройні Сили України у відкритті вогню.

Про це повідомляє Командування операції Об’єднаних сил.

“Російсько-окупаційні війська здійснили чергову провокацію з метою звинувачення українських військових. За відсутності будь-яких агресивних дій з боку українських захисників, загарбники самі підривають об’єкти інфраструктури на окупованих територіях та здійснюють хаотичні обстріли населених пунктів. Очевидним є те, що противник продовжує використання своїх пропагандистських методів ведення інформаційної війни з метою звинувачення Збройних Сил України та нагнітання ситуації. Такими діями загарбники вкотре продемонстрували своє цинічне та байдуже ставлення до життя й здоров’я мирних мешканців”, – наголошують у Командуванні.

Станом на 22 годину, 20 лютого, з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 74 порушень, 68 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Внаслідок обстрілів один військовослужбовець отримав осколкові поранення середньої тяжкості та знаходиться у лікувальному закладі. Стан здоров’я задовільний.

Як повідомлялось, Президент США Джо Байден заявив, що американський уряд не готовий допомогти у разі вторгнення РФ в Україну військовим контингентом, але «допоможе українським громадянам». «Ми не відправлятимемо своїх військових в Україну. У нас є причини вважати, що Росія має намір вторгнутися в Україну найближчими днями. Вони нападуть на Київ», – заявив Байден.

Дванадцять кораблів та суден ВМФ РФ, зокрема шість великих десантних кораблів з Північного та Балтійського флотів, 20 лютого проводять великі навчання з висадки десанту у Чорному морі біля північно-західного узбережжя окупованого Криму у безпосередній близькості до міста Скадовськ Херсонської області.

На території ОРДЛО «адміністрації» так званих «ДНР» та «ЛНР» проводять примусову мобілізацію, чоловіків призовного віку насильно відвозять під конвоєм із підприємств, і навіть із вулиць до пунктів збору.

На Донбасі 17 лютого російські окупанти обстріляли з важкої артилерії селище Станиця Луганська у Луганській області. Один із снарядів потрапив у будівлю дитячого садка, в якому перебували діти. Дві співробітниці отримали контузії. Також у місті постраждала комунальна інфраструктура – половина населеного пункту залишилася без електроживлення.

Нагадаємо:

  • 18 лютого 2022 року ватажки так званих «ДНР» та «ЛНР» Денис Пушилін та Леонід Пасічник оголосили масову евакуацію жителів ОРДЛО до Росії та заявили, що президент Володимир Зеленський нібито найближчим часом віддасть наказ Збройним Силам України розпочати наступ на окуповані території Донбасу. При цьому український міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна не має наміру робити жодних силових дій щодо ОРДЛО.
  • 19 лютого 2022 року Денис Пушилін та Леонід Пасічник оголосили про проведення загальної мобілізації в «ДНР» та «ЛНР».