Прикордонники пояснили, чому на Арабатській Стрілці чутно артилерію

23 Лютого 2022, 15:55

Окупанти Кримського півострова не проводять тренування, стрільби яких чують жителі Арабатської Стрілки, у безпосередній близкості до адміністративної межі. Обстановка на Арабатській Стрілці наразі контрольована. 

Про це повідомив начальник 79 прикордонного загону полковник Констянтин Барабашов під час брифінгу щодо безпекової ситуації на Херсонщині 23 лютого.

“Ніякої небезпеки для мешканців Херсонщини ці навчання окупантів не становлять”, – сказав він.

Раніше місцеве видання Новий візит повідомляло, що в Криму на окупованій частині Арабатської Стрілки гатить артилерія. Канонаду добре чутно в Стрілковому та навіть в Щасливцеве Генічеської громади.

Місцеві жителі підтвердили сайту IPC-Генічеськ, що на Арабатці чутно артилерійські залпи.

Як повідомлялось, дванадцять кораблів та суден ВМФ РФ, зокрема шість великих десантних кораблів з Північного та Балтійського флотів, 20 лютого проводили великі навчання з висадки десанту у Чорному морі біля північно-західного узбережжя окупованого Криму у безпосередній близькості до міста Скадовськ Херсонської області.

Хоча Росія не розпочинала активних бойових дій в Азово-Чорноморському басейні, війну там вона вже веде. Це торгова війна, яка ведеться із застосуванням військової сили – для обмеження доступу до українських морських портів використовуються сили всіх чотирьох флотів, які РФ стягнула до Чорного та Азовського моря нібито для проведення навчань – великі десантні кораблі, ракетні крейсери, фрегати та підводні човни. Подробиці читайте у матеріалі Центру журналістських розслідувань «Українське море у російській блокаді» або дивіться у відео.

Нагадаємо:

  • Росія оголосила про перекриття з 13 по 19 лютого акваторії Чорного та Азовського морів під приводом проведення військових навчань, що фактично блокує українські морські порти, не залишаючи проходу для торгових суден. Чорне море у північно-західній частині перекривається до кордону територіального моря України (12 миль, морський кордон), в Азовському – від узбережжя окупованого Криму до узбережжя Краснодарського краю РФ.