Прогнози підтверджуються: На Херсонщині майже тисяча нових випадків COVID-19 за добу

03 Лютого 2022, 09:58

Фото 5 канал

Прогнози головного лікаря Херсонщини підтверджуються: за минулу добу в області зафіксували близько тисячі нових випадків ковіду.

За офіційними даними, за минулу добу в регіоні зафіксували  968 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. Серед них 148 на території Генічеського району.

За добу померло четверо хворих на ковід, серед яких 72-річний житель Генічеського району.

Раніше головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич прогнозував, що цього тижня Херсонщина перетне позначку в тисячу випадків за добу.

Пік захворюваності прогнозують на 10-15 лютого, тоді може бути до 1 500-2 000 хворих.

“На жаль, значно зростає кількість хворих серед дітей, питома вага яких досягла 15-20%. Що ще раз підтверджує правильність прийнятого обласною комісією ТЕБ та НС про переведення шкіл на дистанційне навчання. Зростає серед них і кількість госпіталізованих. У зв’язку з цим окреме прохання до батьків – дистанційне навчання не передбачає відвідування ТРЦ та інших місць для розваг та дозвілля! Із позитиву – незважаючи на високі показники захворюваності, рівень госпіталізації не має загрозливої ​​динаміки. Можна з упевненістю сказати, що підготовленого ліжкового фонду та кисневих потужностей буде достатньо принаймні для цієї хвилі. Невисокі темпи зростання госпіталізації, менш тяжкий перебіг та нижчий рівень смертності обумовлені насамперед нехай і недостатнім для формування так званого колективного імунітету, але відносно високою кількістю вакцинованих. Як і раніше їх частка серед госпіталізованих не перевищує 10%, клінічний перебіг зазвичай легкий, а то й взагалі безсимптомний. Тому наступне важливе посилання – вакцинуйтеся!”, – зазначив Юрій Ромаскевич.

Лікар наголосив, що знизити ризики можна за допомоги засобів захисту, соціального дистанціювання та вакцинації.

Адреси центрів вакцинації можна переглянути за посиланням.

Докладніше про захворюваність та вакцинацію від COVID-19 – за посиланням.
Отримуйте інформацію щодо вакцинації проти COVID-19 з надійних джерел: