Профілакторій сімейного типу Медведчука-Марченко та Як депутати Генічеська бійців тероборони у дитсадок записали

22 Лютого 2022, 20:49

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська), випуск від 22 лютого 2022 року.

Тематика наших програм у світлі останніх подій і рішень Путіна вже відкрито окупувати частину Донбасу, звісно ж, зміниться. Точніше, деяких розслідувань і новин буде більше – про інформаційні спецоперації ворога, про п’яту колону і агентів Кремля в усьому світі, про корупцію, яка робить слабшими нашу армію і флот; про нечистих на руку політиків у і урядовців, які як показує кримський досвід, першими кидаються в обійми окупантів; про формування тероборони і велике крадівництво, яке пожирає сьогодні.

І, звісно ж, санкції, які відучора додатково застосовані президентом США Байденом та міністерством фінансів.

Примітно, що стосовно ОРДЛО застосовані фактично ті ж обмеження, які вводились виконавчим наказом президента Обами у березні 2014 року. Наскільки це ефективно? Поговоримо обов’язково, з детальним розбором у наступній програмі.

Сьогодні – три важливі теми.

Повертаємось до розслідування, яке ЦЖР вів ще у 2013 році і яке минулого тижня значно оновила Валерія Єгошина і програма «Схеми». Мова йде про землі Маркіза Карабаса – кума Путіна, ватажка «п’ятої колони» – ОПЗЖ, нардепа Віктора Медведчука. Це землі колишнього протитуберкульозного санаторія імені Баранова у Сімеїзі.

На них знаходиться розкішний маєток, який на гугл картах позначений як вілла Медведчук. Вона записана на Інвестиційну компанію “Спорт-тур”, яка опосередковано належала Віктору Медведчуку, а після того, як він у 2014 році потрапив під санкції США, власницею напряму стала його дружина Оксана Марченко.

У 2012 році Сімеїзька селищна рада справді продала інвесткомпанії «Спорт-Тур» пляжну зону площею в 1,2 га, яка до того, була в суборенді. Продаж пройшов без аукціону – бо у 2010 р. виконком селищної ради оформив право власності «Спорт-Туру» на берегоукріплювальні споруди – буни. При тому, що закон прямо забороняв і приватизацію пляжів, і приватизацію гідротехнічних споруд.

Знахідки ЦЖР погодився прокоментувати Георгій Могильний, експерт з містобудування і землеустрою.

***

Продовжимо контролювати створення батальйонів тероборони, що народжується на місцях у великих муках. Минулого разу ми розповідали про проблеми з приміщенням для управління бригади і батальйону у Херсоні. Місцева влада виділила їм будівлю сільської школи, яка вже більш ніж 10 років пустує. Їхні генічеські колеги і, до речі, однопартійці, херсонців переплюнули. Вони знайшли приміщення сільського дитячого садочка, який не працює вже 30 років. Одним словом: «на тобі, небоже, що мені негоже». Подробиці у сюжеті Світлани Єрещенко.

***

Традиційний блог сьогодні присвячений Едему Дудакову, культурологу і захиснику Ханського палацу на інших пам’яток культурної спадщини кримськотатарського народу, який зазнає переслідувань окупантів.