Навчання СБУ та переміщення військової техніки: жителів Херсонщини закликають не панікувати

15 Лютого 2022, 16:45

З 15 лютого координаційна група Антитерористичного центру при Управлінні Служби безпеки України в Херсонській області розпочинає багатоетапні контрдиверсійні навчання на території Херсонської області.

Навчання триватимуть до початку березня, повідомили в пресслужбі відомства.

“Навчання пройдуть в умовах максимально наближених до реальних, із використанням спеціальної техніки та озброєння. Тому на окремих територіях можливе тимчасове обмеження пересування людей та транспорту, перевірка документів, що засвідчують особу, огляд автомобілів. Принагідно СБУ закликає громадян бути пильними. СБУ просить громадян зберігати спокій, з розумінням поставитися до певних незручностей та дотримуватися правил особистої безпеки”, – йдеться у повідомленні.
Водночас у Херсонській адміністрації попереджають громадян про переміщення військової техніки в області.
Так, з 14 по 22 лютого буде здійснено переміщення військової техніки в райони населених пунктів Козацьке, Чорна Долина, Українське, Трудолюбівка, Новокиївка та Новопавлівка Херсонської області.
Місцевих жителів просять не панікувати, а також не фотографувати ешелони та не повідомляти місце їх пересування.
Як повідомлялось, поблизу адміністративної межі з тимчасово окупованим Кримом завершились тактико-спеціальні навчання підрозділів Нацполіції, Нацгвардії, Держприкордонслужби та Державної служби України з надзвичайних ситуацій.