Кримчани можуть звернутися до Зеленського безпосередньо на адмінмежі з Кримом

08 Лютого 2022, 11:58

Жителі тимчасово окупованого Криму можуть подати звернення до президента України безпосередньо на адмінмежі з окупованим півостровом. Така можливість з’явилася в центрах надання адміністративних послуг Херсонщини, що розташовані в сервісних зонах КПВВ «Чонгар» та «Каланчак».

Про це повідомляють у Херсонській облдержадміністрації.

«З метою підвищення соціальної згуртованості та захисту конституційних прав, у тому числі громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях України, кожен охочий особисто може звернутися до президента України в ЦНАПах, які межують з ТОТ АР Крим», – прокоментував заступник голови Херсонської ОДА з цифрової трансформації та цифровізації Павло Кулик.

На рецепціях у приміщеннях віддалених робочих місць ЦНАПів Новотроїцької та Чаплинської селищних рад у сервісних зонах КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» розміщено планшети з відкритою сторінкою офіційного інтернет-представництва президента України, де кожен охочий може реалізувати своє право на звернення. Про це поряд із планшетами також розміщено відповідне письмове оголошення.

Також жителі ТОТ АР Крим та прилеглих до сервісних зон КПВВ «Чонгар» та «Каланчак» територій мають можливість скористатися онлайн-записом для отримання адміністративних послуг та стати в електронну чергу:

– до ЦНАПу на КПВВ «Чонгар»

– до ЦНАПу на КПВВ «Каланчак»

– або через офіційний вебсайт ОДА

Як повідомлялось, на території сервісної зони КПВВ “Чонгар” на адмінмежі з Кримом продовжує працювати пункт проведення експрес-тестування на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2.

Наразі для осіб, які виявили намір пройти тестування, почали видавати довідки про його результат.

Монітори встановили, що у сервісній зоні працює пункт вакцинації від COVID-19, де можна зробити щеплення без укладення декларації з лікарем. Пункт працює з 09:00 год до 16:00 год. На час перевірки були доступні вакцини CoronaVac, Pfizer та Moderna. Після щеплення відомості вносяться до електронної програми, після чого підтягується сертифікат до додатку «Дія».

Однак правозахисники знов звернули увагу на те, що у сервісній зоні КПВВ ще немає всіх необхідних послуг для осіб, які виїжджають з тимчасово окупованого півострова, зокрема відсутні аптеки, обмінні пункти, продуктові лавки тощо.