“Крим – це українська територія, та Естонія ніколи не визнає його анексію”, – голова естонського парламенту на КПВВ “Чонгар”

09 Лютого 2022, 23:17

Естонія засвідчила свою підтримку суверенітету і територіальній цілісності України. Україна й надалі може розраховувати на підтримку Естонії, особливо у питанні розширення Європейського Союзу.

На цьому наголосив голова Рійгікогу (парламенту) Юрі Ратас під час візиту на КПВВ «Чонгар» на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом.

«Крим – це українська територія і Естонія ніколи не визнає його анексію. Ми засуджуємо дії Росії, тож війна, яка триває вже восьмий рік на сході України, має бути негайно припинена. Сьогодні першочерговою є тема безпеки і я впевнений, будь-які спроби розширення агресії повинні одразу бути припинені. Естонія завжди буде поважати суверенітет, незалежність, територіальну цілісність України. Ми тут, аби запевнити, що Україна не залишиться сам на сам із проблемами. Слава Україні», – зазначив Юрі Ратас.

9 лютого КПВВ «Чонгар» відвідала делегація естонського парламенту на чолі з головою Рійгікогу Естонської Республіки Юрі Ратасом. У заході брали участь заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко, постійний представник президента України в АР Крим Антон Кориневич, народні депутати України.

Також делегати побували у приміщенні віддаленого робочого місця ЦНАПУ Новотроїцької селищної ради, який з лютого минулого року працює у сервісній зоні КПВВ. У ЦНАПі жителі тимчасово окупованої території та прилеглих до КПВВ населених пунктів можуть отримати понад 150 видів послуг.

Як повідомлялось, жителі тимчасово окупованого Криму можуть подати звернення до президента України безпосередньо на адмінмежі з окупованим півостровом. Така можливість з’явилася в центрах надання адміністративних послуг Херсонщини, що розташовані в сервісних зонах КПВВ «Чонгар» та «Каланчак».