Генічеська влада має активізуватися у питанні цивільного захисту, – громадський діяч

10 Лютого 2022, 10:45

Фото АрміяInform

У громадській організації «Переселенець-СОС» закликали місцеву владу приділити належну увагу питанням цивільного захисту населення. Зокрема, на необхідності проведення відповідних тренувань та поширення інформації про укриття.

Такі вимоги до влади озвучив співголова ГО «Переселенець-СОС» Олексій Кисельов.

«Просимо і вимагаємо, щоб влада Генічеської громади, депутатський корпус, поставилися до цього серйозно. Люди не знають, де знаходяться бомбосховища. І для цього необхідно проводити окремі тренування, в масштабі, наприклад, школи, профтехучилища, різноманітних установ, медичних комплексів. Також потрібні навчання в цілому по місту та регіону, де будуть від «а» до «я» виконані всі заходи. І люди знатимуть, куди їм іти, де рятувати своє життя та здоров’я», – наголосив громадський діяч.

На його переконання, місцева влада має активізуватися у цих питаннях, надавати інформацію про адреси і стан укриттів.

Відповідаючи на запитання, чому саме «Переселенець-СОС» виступив з ініціативою привернути увагу громадськості до питань цивільного захисту, Олексій Кисельов пояснив, що люди в його організації пройшли через це, адже проживали свого часу на територіях, які підверглися окупації.

«Це дійсно не випадково, адже основу громадської організації «Переселенець-СОС» складають люди з Донбасу та Криму. І люди проходили те, що спустившись із дев’ятого, п’ятого поверху, виходячи з дому, не знали, куди їм рухатися далі. Все це люди пройшли через біль та втрати. І зараз перебуваючи тут, люди також не знають, як і здебільшого жителі всього Генічеського району, куди вони можуть перейти з родиною, і де перебувати певний час, щоб не постраждали ні вони самі, ні їхні родичі», – зазначив Олексій Кисельов.

Під час вуличних інтерв’ю, які проводив сайт IPC-Генічеськ, люди також говорили про необхідність проведення навчань, як поводитися цивільному населенню у випадку надзвичайних ситуацій.

Як повідомлялось, днями на території селища Новоолексіївка Генічеської громади проводяться тренування підрозділів МВС. Раніше в МВС говорили про необхідність проведення масштабних тренувань саме для цивільного населення.