Замість електрокарів на адмінмежі з Кримом курсуватимуть звичайні автобуси за понад чотири мільони гривень

14 Лютого 2022, 15:14

З понеділка, 14 лютого від КПВВ до безпосередньо самої адмінмежі з окупованим Кримом організували безкоштовні автобусні перевезення.

Таку інформацію сайту IPC-Генічеськ підтвердила головний спеціаліст управління з експлуатації КПВВ «Чонгар» державне підприємство «Реінтеграція та відновлення» Галина Коваль.

Згідно даним електронної системи публічних закупівель Prozorro, у відкритих торгах, що оголосило ДП “Реінтеграція та відновлення” для організації перевезень, взяли участь дві одеські компанії: ТОВ “ІСА ТРАНС” і ТОВ “АС-ТРАНС ЮГ” . Перемогу здобула остання.

Ця компанія забезпечуватиме перевезення за бюджетні 4 178 500 гривень.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України інформують, що на КПВВ «Каланчак» та КПВВ «Чонгар» організований спеціальний маршрут, який функціонуватиме щоденно з 8:00 до 18:00. Автобусне перевезення відбуватиметься в межах підконтрольної уряду території України від КПВВ до адміністративної межі та у зворотному напрямку. Першочергово така послуга орієнтована на осіб з інвалідністю, людей похилого віку, вагітних жінок, громадян із дітьми та інших маломобільних груп. Спеціальний транспорт оснащений обладнанням для перевезення пасажирів на інвалідних візках, у салоні мікроавтобусу встановлено електронну панель для інформування населення.

Перевезення для громадян відбувається на безоплатній основі.

Як повідомлялось, минулого року під час візиту на КПВВ “Каланчак” міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук обіцяла, що в перспективі на контрольно-пропускних пунктах з ТОТ АР Крим має з’явитися транспорт, що доставлятиме подорожуючих як до населених пунктів Херсонської області, так і до лінії перетину тимчасової адмінмежі. Щодо підвозу до лінії перетину тимчасової межі – тут Верещук пропонувала використовувати електромобілі.

Крім того, завідувач сектору в Херсонській області Міністерства з питань реінтеграції ТОТ Денис Чистіков інформував, що електробуси для обслуговування людей на КПВВ “Каланчак” і “Чонгар” для перевезення подорожуючих від КПВВ до адміністративної межі будуть придбані в рамках урядової програми енергоефективності, яку цього року розширили на Херсонську область.