У Фейсбуці запустили флешмоб, присвячений Дню спротиву окупації Криму і міста Севастополя

24 Лютого 2022, 00:14

Кримськотатарський ресурсний центр закликав українців згадати про Крим та долучитися до флешмобу у соцмережах, присвяченому Дню спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

“Закликаємо кожного небайдужого, кожну людину, кожного свідомого громадянина своєї країни згадати про Крим”, – наголосили в КРЦ.

Для того, щоб долучитися до флешмобу необхідно обрати один із запропонованих тематичних плакатів та поширити його разом з типовим текстом власним дописом на своїй Фейсбук-сторінці та у групах.

Деталі активності за посиланням.

Крім того, Кримськотатарський ресурсний центр напередодні Дня спротиву окупації Криму запустив тест, розроблений у рамках інформаційної кампанії #LIBERATECRIMEA. Кожен українець зможе перевірити свої знання про цей день, відповівши на 10 запитань.

Як повідомлялось, у Генічеській громаді запланували заходи до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Нагадаємо, 26 лютого – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Він був запроваджений Указом Президента України від 26 лютого 2020 року.
Цього дня у 2014 році у Сімферополі під будинком Верховної Ради АР Крим відбувся організований Меджлісом кримськотатарського народу масовий мітинг кримських татар та проукраїнських активістів на підтримку територіальної цілісності України. Відтоді для України 26 лютого стало символом опору окупації, яка триває вже майже вісім років.