Про мобілізацію мова не йде, – Лагута анонсував навчання резервістів на базі батальйонів тероборони

24 Лютого 2022, 02:20

У Херсонській області найближчим часом відбудуться навчання резервістів на базі батальйонів територіальної оборони.

Про це повідомив голова Херсонської ОДА Геннадій Лагута під час брифінгу щодо безпекової ситуації на Херсонщині.

«Про мобілізацію поки мова не йде. Йде мова тільки про резервістів», – розповів очільник ХОДА.

Тим часом під дислокацію батальйону територіальної оборони в Генічеському районі вже вдруге запропонували аварійні приміщення. Про важкий старт Генічеської тероборони дивіться у сюжеті за посиланням.

Читайте також матеріал ЦЖР Тероборона Херсонщини: важкий шлях від «паперової» до професійної.

Як повідомлялось, в Україні стартував призов резервістів на військову службу у особливий період. Йдеться виключно про громадян, які віднесені до оперативного резерву.

Нагадаємо:

  • 21 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін визнав «незалежними республіками» захоплені Росією території Донбасу – терористичні «ДНР» та «ЛНР». Він підписав відповідні укази. Перед тим відбулося засідання Ради безпеки РФ, на якому всі члени висловились за визнання «ДНР» та «ЛНР».
  • В указах про «ДНР» та «ЛНР»визнання Путін вперше офіційно наказав увести російські війська на територію окупованого Донбасу.
  • Президент США Джо Байден запровадив ті самі обмеження щодо ОРДЛО, які були застосовані виконавчими указами президента Барака Обами у 2014 році після окупації Криму Російською Федерацією.
  • Президент РФ Володимир Путін висунув чотири ультиматуми Україні та світу і вже «визнав» за ОРДЛО всю Луганську та всю Донецьку область.