Окупанти не пропускають українців через адміністративну межу до Криму

23 Лютого 2022, 20:08

Окупанти під різними приводами не пропускають українців через адміністративну межу до Криму.

Про це сайту IPC-Генічеськ повідомив керівник пресслужби Херсонського прикордонного загону Іван Шевцов.

За його словами, ближче до вечора середи 23 лютого почастішали випадки відмовлення у пропуску на територію Криму громадян України окупаційними силовими структурами.

За даними прикордонників, протягом двох годин окупанти не пропустили в Крим близько пів сотні громадян України.

Наразі КПВВ «Каланчак» та «Чонгар» продовжують працювати у штатному режимі. Протягом минулої доби адмінмежу перетнули 1223 особи та 98 автівок. Українські прикордонники здійснюють пропуск осіб і транспортних засобів в обох напрямках.
У свою чергу, в представництві президента України в Криму проінформували, що представники окупаційної адміністрації Російської Федерації на окупаційних пунктах пропуску на адміністративній межі з боку тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя пропускають в Крим лише осіб, які мають так звані документи, що «посвідчують належність до громадянства РФ», а на вихід з Криму не випускають нікого.

Користувачі Фейсбуку також пишуть про проблеми з перетином адмінмежі з Кримом.

При цьому на офіційних ресурсах російської прикордонної служби, яка утримує так звані пропускні пункти напроти українських КПВВ, інформація про введені обмеження відсутня.

Як раніше повідомлялось, очільник обласної адміністрації Херсонщини Генадій Лагута завірив, що впровадження надзвичайного стану на Херсонщині не вплине на роботу КПВВ на адмінмежі з Кримом.

У свою чергу, керівник пресслужби Херсонського прикордонного загону Іван Шевцов не підтвердив таку інформацію.

За його словами, прикордонники чекають на офіційні документи і не відкидають ймовірності того, що якісь додаткові обмежувальні заходи можуть торкнути і КПВВ, однак про це ще їм невідомо.