Житель Стрілкового наловив камбали на більше 100 тисяч гривень

10 Січня 2022, 17:53

Неподалік села Стрілкове, що на Арабатській Стрілці, прикордонники виявили браконьєра з уловом на більше 100 тисяч гривень.

Про це повідомили в пресслужбі Херсонського прикордонного загону ДПСУ.
Так, під час патрулювання узбережжя Азовського моря, неподалік Стрілкового, прикордонники за допомогою тепловізора виявили місцевого мешканця, який здійснював незаконний вилов водних живих ресурсів забороненими знаряддями лову.
42-річний громадянин України на маломірному плавзасобі типу «Шторм» за допомогою трьох ліскових сіток встиг виловити 72 рибини камбали, чим заподіяв шкоду державі на 122 тисячі 400 гривень.
За порушення правил прикордонного режиму військовослужбовці притягнули громадянина до адміністративної відповідальності, повідомили Генічеський відділ поліції про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого ст. 249 ККУ «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним, добувним промислом» та передали порушника із здобиччю правоохоронцям.
За інформацією Херсонського рибоохоронного патруля, у минулому році браконьєри завдали збитків рибному господарству на суму 8 826 923 грн.
Протягом 2021 року Херсонським рибоохоронним патрулем проведено 117 рибоохоронних рейдів в ході яких викрито 2 983 порушення природоохоронного законодавства, з яких 1 487 – пов’язані з браконьєрським виловом водних біоресурсів. Також складено 267 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), 278 – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (незаконне придбання чи збут водних біоресурсів), 13 – за ст. 85-1 КУпАП (виготовлення, збут чи зберігання заборонених знарядь лову) та три за ст.90 КУпАП (порушення вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги України).