В одному з сіл Генічеського району оголосили надзвичайну ситуацію

04 Січня 2022, 09:23

У селі Петрівка Генічеської міської територіальної громади через підвищенням рівня ґрунтових вод та підтоплення вулиць оголосили надзвичайну ситуацію.

Відповідне рішення ухвалила місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Через підтоплення постраждали близько 150 подвір’їв людей.

Разом з тим ситуацію, що склалася у селі Олексіївка у зв’язку з підтопленням, охарактеризували надзвичайною подією.

Відповідно до рішення комісії, управлінню житлово-комунального господарства Генічеської міської ради доручили невідкладно звернутися до Генічеської районної ради щодо залучення роторного екскаватору для проведення робіт по відводу води з підтоплених  подвір’їв та присадибних ділянок в селі Петрівка.
З метою зменшення рівня підйому ґрунтових вод вирішили звернутися до Генічеського міжрайонного управління водного господарства, щодо включення системи вертикального дренажу, свердловин у селі Петрівка.

Крім того, комісія рекомендовала відокремленому структурному підрозділу Генічеського міжрайонного відділу Державної установи «Херсонський обласний лабораторний центр міністерства охорони здоров’я України»  під час підтоплення здійснювати моніторинг щодо безпечності та якості питної води в селах Петрівка та Олексіївка.
Комунальному підприємтсву «Водолей» і старості села Петрівка комісія рекомендувала невідкладно провести інформування населення щодо необхідності вживання у їжу кип’ячену питну воду та розглянути можливість забезпечення безперебійної подачі послуги питного водопостачання в цьому селі.

У Генічеській міській раді також опублікували рекомендації щодо недопущення спалахів гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь під час підтоплення.